Toimituskunta

Päätoimittajat:

FT, TaM Nina Kokkinen (nina.kokkinen@utu.fi, tahitipaatoimittajat@gmail.com)

FT Riikka Niemelä (rilini@utu.fi, tahitipaatoimittajat@gmail.com)

Toimitussihteeri:

FM Janika Aho

Pysyvä toimituskunta:

FT, dos. Susanna Aaltonen

FD, doc. Marie-Sofie Lundström

FT Lauri Ockenström

FT Anna Ripatti

 

Toimituskunnan esittely ja affiliaatiot:

Susanna Aaltonen

FT, dos. Susanna Aaltosen väitöskirja käsitteli suomalaista sisustusarkkitehtuuria. Hän on tutkinut laajasti muotoilua ja luennoinut muotoilun historiasta.

Nina Kokkinen, päätoimittaja

FT, TaM Nina Kokkinen (Turun yliopisto) on perehtynyt taiteen ja uskonnon välisiin kytköksiin, 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun taiteeseen sekä modernin ja sen jälkeisen taiteen esoteeriseen henkisyyteen. Lisäksi hän kuratoi osaamisalueeseensa liittyviä näyttelyitä.

Marie-Sofie Lundström

FT, dos. Marie-Sofie Lundström on apulaisprofessori taidehistorian oppiaineessa Åbo Akademissa. Hänen erikoisalaansa on kuvataide 1800-luvulla ja 1900-luvun alkupuolella, fokuksena toiseuden ikonografia, orientalismi ja taiteilijoiden liikkuvuus.  Metodologisiin intresseihin kuuluu turismitutkimus sekä taiteen suhde etnografiaan ja antropologiaan. Lundström johtaa myös Finlands konsthistoria -kirjaprojektia.

Riikka Niemelä, päätoimittaja

FT Riikka Niemelä toimii yliopisto-opettajana Turun yliopiston taidehistorian oppiaineessa. Niemelä on suomalaisen nykytaiteen historian tutkija, jonka erikoisalaa ovat esitys- ja mediataide, taiteen kokeellisuus ja fenomenologia.

Lauri Ockenström

FT Lauri Ockenström toimii yliopistotutkijana Jyväskylän yliopiston Musiikin, taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksella. Ockenström on erikoistunut vanhan taiteen kuvastoihin, symboliikkaan sekä magian, astrologian ja okkultististen alojen tutkimukseen. Lisäksi Ockenström johtaa Vitruviuksen De architectura -teoksen käännöstyöryhmää.

Anna Ripatti

FT Anna Ripatti toimii yliopistotutkijana Helsingin yliopiston taidehistorian oppiaineessa erikoisalanaan 1800-luvun eurooppalainen arkkitehtuuri. Hänen tutkimusintresseihinsä kuuluvat lisäksi kuvataide ja historiakulttuuri pitkällä 1800-luvulla, restauroinnin ja rakennussuojelun historia sekä taidehistorian historia.