Päätoimittaja: FT, dos. Roni Grén

Toimitussihteeri: FM Linda Leskinen

Pysyvä toimituskunta:

FT Susanna Aaltonen

FD, doc. Marie Sofie Lundström

FT Lauri Ockenström

FT Anna Ripatti

 

Toimituskunnan esittely ja affiliaatiot:

Susanna Aaltonen
FT Susanna Aaltosen väitöskirja käsitteli suomalaista sisustusarkkitehtuuria. Hän on tutkinut laajasti muotoilua ja luennoinut muotoilun historiasta.

Roni Grén, päätoimittaja
FT, dos. Roni Grén toimii tutkijana Turun yliopiston taidehistorian oppiaineessa. Hän on tutkimuksissaan erikoistunut mm. modernistiseen taideteoriaan, ranskalaiseen filosofiaan, surrealismiin ja eläintaiteeseen.

Marie-Sofie Lundström
FD, doc. Marie-Sofie Lundström är tf ämnesansvarig och forskningsledare i konstvetenskap vid Åbo Akademi. Hennes specialområden är 1800- och 1900-talens orientalism, det främmandes ikonografi, och konst(närs)mobilitet(er).

FT, dos. Marie-Sofie Lundström toimii Åbo Akademin vt taidehistorian oppiaineen vastaavana tutkimusjohtajana. Hänen erikoisalaansa ovat 1800- ja 1900-lukujen orientalismi, toiseuden ikonografia ja taide-/taiteilijamobiliteetit.

Lauri Ockenström
FT Lauri Ockenström toimii Suomen akatemian tutkijatohtorina Jyväskylän yliopiston Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksella. Magian ja astrologian ohella Ockenströmin tutkimusintresseihin kuuluvat hermeettinen perinne, uusplatonismi antiikista renessanssiin sekä Italian 1400-luvun taide. Lisäksi Ockenström johtaa Vitruviuksen De architectura -teoksen käännöstyöryhmää.

Anna Ripatti
FT Anna Ripatti toimii tutkijana Helsingin yliopiston taidehistorian oppiaineessa. Hän on tutkinut 1800-luvun arkkitehtuuria ja arkkitehtuuriteoriaa, restauroinnin ja rakennussuojelun historiaa sekä taidehistorian historiaa.