Päätoimittaja: FT, dos. Roni Grén

Toimitussihteeri: FM Janika Aho

Pysyvä toimituskunta:

FT, dos. Susanna Aaltonen

FT, TaM Nina Kokkinen

FD, doc. Marie-Sofie Lundström

FT Riikka Niemelä

FT Lauri Ockenström

FT Anna Ripatti

 

Toimituskunnan esittely ja affiliaatiot:

Susanna Aaltonen

FT, dos. Susanna Aaltosen väitöskirja käsitteli suomalaista sisustusarkkitehtuuria. Hän on tutkinut laajasti muotoilua ja luennoinut muotoilun historiasta.

Roni Grén, päätoimittaja

FT, dos. Roni Grén toimii tutkijana Turun yliopiston taidehistorian oppiaineessa. Hän on tutkimuksissaan erikoistunut mm. modernistiseen taideteoriaan, ranskalaiseen filosofiaan, surrealismiin ja eläintaiteeseen.

Nina Kokkinen

FT, TaM Nina Kokkinen toimii tutkijana monitieteisessä Uuden etsijät -hankkeessa Turun yliopistolla. Hän on perehtynyt taiteen ja uskonnon väliseen suhteeseen, 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun taiteeseen sekä modernin taiteen esoteeriseen henkisyyteen. Lisäksi hän kuratoi tutkimusaiheisiinsa liittyviä näyttelyitä. Kokkinen aloittaa Tahitin päätoimittajana keväällä 2021 yhdessä Riikka Niemelän kanssa.

Marie-Sofie Lundström

FD, doc. Marie-Sofie Lundström är tf ämnesansvarig och forskningsledare i konstvetenskap vid Åbo Akademi. Hennes specialområden är 1800- och 1900-talens orientalism, det främmandes ikonografi, och konst(närs)mobilitet(er).

FT, dos. Marie-Sofie Lundström toimii Åbo Akademin vt taidehistorian oppiaineen vastaavana tutkimusjohtajana. Hänen erikoisalaansa ovat 1800- ja 1900-lukujen orientalismi, toiseuden ikonografia ja taide-/taiteilijamobiliteetit.

Riikka Niemelä

FT Riikka Niemelä toimii tutkijana tieteellis-taiteellisessa Pyhä paikka? -hankkeessa Jyväskylän yliopistolla. Niemelä on erikoistunut performanssi- ja mediataiteeseen, nykytaiteen historiaan, taiteen kokeellisuuteen ja fenomenologiaan. Niemelä aloittaa Tahitin päätoimittajana keväällä 2021 yhdessä Nina Kokkisen kanssa.

Lauri Ockenström

FT Lauri Ockenström toimii Suomen akatemian tutkijatohtorina Jyväskylän yliopiston Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksella. Magian ja astrologian ohella Ockenströmin tutkimusintresseihin kuuluvat hermeettinen perinne, uusplatonismi antiikista renessanssiin sekä Italian 1400-luvun taide. Lisäksi Ockenström johtaa Vitruviuksen De architectura -teoksen käännöstyöryhmää.

Anna Ripatti

FT Anna Ripatti toimii tutkijana Helsingin yliopiston taidehistorian oppiaineessa. Hän on tutkinut 1800-luvun arkkitehtuuria ja arkkitehtuuriteoriaa, restauroinnin ja rakennussuojelun historiaa sekä taidehistorian historiaa.